Selam! Cyberpunk 2077 ilk çıktığında beklentiler çok yüksekti, fakat çıkan hatalar yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşanmıştı. Şimdi ise Phantom Liberty güncellemesiyle oyunu baştan sona düzeltip yeni bir hikâye eklediler diyorlar. Ben de ufak tefek videolar izledim, özellikle “https://cyberpunkgundemi.net/phantom-liberty-inceleme” linkinde yeni ek paketle gelen görevleri ve mekanikleri anlatıyorlar. Grafikler hâlâ harika görünüyor ama bu sefer oynanış daha akıcı ve şehir de daha canlı gibi duruyor.
Arkadaşlarım arasında “Bu ek paketle oyun nihayet beklenen kaliteye ulaştı” diyen var, “Tek başına bu yama yetmez, biraz fazla abartılıyor” diyen de var. Açıkçası benim de içimde bir “Acaba bu sefer gerçekten toparladılar mı?” merakı var. Oyun dünyasında ikinci bir şans verilmesini hak ediyor diyenler çoğunlukta ama tam karar vermek için kendim denemek istiyorum. Eğer sen de bilimkurgu ve açık dünya tarzı seviyorsan, güncellemeyi denemek iyi bir fikir olabilir.
Asıl soru, Phantom Liberty olmasa oyunu tekrar açar mıydık? Yoksa bu ek paket sadece ışıltılı bir pazarlama taktiği mi? Yine de sosyal medyada çok olumlu yorum gördüm. Etrafımdakilere bakacak olursak, “Hadi gelin beraber tekrar Night City’ye dalalım” diyenler şimdiden plan yapıyor. Belki bu kez gerçekten Cyberpunk’ın potansiyelini yaşayabiliriz, kim bilir?