Selam! Son günlerde Taylor Swift’in The Eras Tour konser filmi internette bayağı konuşulur oldu. Normalde konser kaydı deyip geçebilirdim ama bu yapım basit bir kayıtın ötesine geçmiş. Hem sahne gösterileri hem de şarkılar arasındaki geçişler öyle profesyonel çekilmiş ki, sanki salonda değil de gerçekten konserdeymişsin gibi hissediyorsun. Bir arkadaşım “https://taylorswiftnews.net/erastour-film-inceleme” adlı bir videodan bahsetti. Orada kulis hazırlıklarından sahne arkasındaki duygu anlarına kadar her detayı inceliyorlar. İzleyince “Bu kadarı da fazla iyi” dedim.
Benim asıl dikkatimi çeken şey sosyal medyadaki yorumlar. Twitter’da ve TikTok’ta herkes klip paylaşıyor, en sevdiği performans sahnesini etiketliyor. Bazıları “Canlıda hissetmek gibisi yok” diyor, bazıları da “Film versiyonu bambaşka bir deneyim, kaliteyi hissediyorsun” diye övüyor. Bence bu proje hem müzik tutkunlarını hem de hayran olmayanları yakalayabilir. Yabancı pop dünyasında büyük bir rüzgâr estirdiği kesin. Konser fiyatları zaten uçmuş durumdaydı, şimdi en azından sinemada daha ulaşılabilir bir alternatif var gibi görünüyor. Sizce bu film konser coşkusunu yeterince yansıtıyor mu, yoksa sadece hayranları heyecanlandıran bir gösteri olarak mı kalıyor?