Selam! Son zamanlarda Baldur’s Gate 3, RPG (rol yapma oyunu) severler arasında inanılmaz bir gündem oluşturdu. İlk başta “Bu kadar beklenti boşa mı çıkar?” diye düşünüyordum ama çıkışından sonra gelen yorumlar aklımı başımdan aldı diyebilirim. Pek çok kişi, oyunun hikâye derinliği ve karakter etkileşimleriyle “RPG türünde yeni bir sayfa” açtığını söylüyor.
Geçen gün "https://fantastiktaban.net/baldursgate3-inceleme" diye bir video izledim. Oynanış mekanikleri, diyalog seçenekleri ve hatta savaş sistemi öyle detaylı görünüyor ki, bir yanım “Benim zamanım var mı acaba bu kadar derinliğe girmeye?” diye sorguladı. Ama gördüklerim o kadar cezbedici ki, insan ister istemez oyuna başlamak istiyor.
Tabii herkesin aklındaki soru şu: “Gerçekten devrimsel mi, yoksa sadece grafik ve diyaloglarla şişirilmiş bir oyun mu?” Arkadaş çevremde “Yeni nesil RPG çıtası bu” diyen de var, “Abartılıyor, eski Baldur’s Gate ruhu bu kadar parlak değildi” diyen de. Bence keşfedilecek çok şey var ve özellikle karakterlerin kişilikleriyle yaptığımız seçimlerin oyunu nasıl etkilediği merak konusu. Eğer sen de zengin hikâyeli, derin stratejik savaş sistemli oyunları seviyorsan, Baldur’s Gate 3 bir şans vermeye değer gibi.
Siz ne dersiniz, gerçekten şu an RPG türünde gelmiş geçmiş en güçlü aday mı, yoksa birkaç ay sonra heyecanı sönüp unutulacak bir balon mu?