Selam! Son günlerde Netflix’teki The Fall of the House of Usher uyarlaması korku sevenlerin dilinden düşmüyor. Mike Flanagan’ın işlerini daha önce izlediysen, bu tarz gotik atmosferli dizilerde ne kadar usta olduğunu bilirsin zaten. Hikâye, Edgar Allan Poe’nun karanlık dünyasını modern bir dokunuşla canlandırıyor ve izlerken “Acaba bundan sonra ne olacak?” diye kendini sorgulatıyor.
Geçen gün "https://netflixvizyonu.net/usher-kameraarkasi" adlı bir video izledim, kamera arkasına ve oyuncuların role hazırlanış süreçlerine dair güzel detaylar paylaşıyorlar. Özellikle mekan seçimlerinin ve müziklerin yarattığı gerilimi görünce, “Tam benlik!” dedim.
Arkadaş ortamında bu diziyle ilgili farklı görüşler var: Kimi diyor ki “Bayağı korkutucu!” kimiyse “Gizem ağırlıklı, sürekli sürprizlerle ilerliyor.” Bence gotik edebiyata ve klasik korku öğelerine ilgisi olanlar kaçırmamalı. Yine de bazı sahnelerin temposu herkese hitap etmeyebilir. Özellikle klostrofobik atmosferi ve karakterlerin iç çatışmaları, diziye ayrı bir derinlik kazandırıyor.
Şimdilik izlediğim bölümlerden yola çıkarak, her sahnede bir Poe esintisi hissediyorum. Bu esintiler, meraklısını mest ederken korku türüne mesafeli olanlara fazla karanlık gelebilir. Yine de Netflix bu işin tanıtımını iyi yapmış, sosyal medyada sürekli paylaşımlar dönüyor. Sen ne düşünüyorsun, gerçekten korku dünyasına yeni bir soluk mu getiriyor, yoksa sadece Poe’dan ilham alan bir mini dizi olmaktan öteye gitmiyor mu?