Selam! Son zamanlarda Dune 2 ile ilgili fragmanlar ve ilk incelemeler sinema dünyasını epey hareketlendirdi. İlk filmden sonra “Acaba devamı da aynı kalitede olacak mı?” diye düşünen çok kişiye rastladım. Kişisel olarak, yönetmen Denis Villeneuve’ün ilk filmde oluşturduğu o çarpıcı çöl atmosferine hayran kalmıştım. Bazı arkadaşlarım ise hikâyenin çok yavaş ilerlediğini söyleyip ikinci filmde daha fazla aksiyon ve derinlik bekliyor.
Geçen gün "https://sinemagundemi.net/dune2-onbakis" adlı bir video izledim; kamera arkasına göz atmak, oyuncuların yeni filmle ilgili yorumlarını duymak beni daha da heyecanlandırdı. Özellikle dev solucan sahnelerinin çok daha etkileyici olacağı söyleniyor. Ben de “Umarım bu sefer dünya kurma kısmına ek olarak karakterleri daha da geliştirirler” diye bekliyorum.
Arkadaş ortamında, kitap serisini okuyanlar “Daha asıl macera yeni başlıyor!” diye heyecan yaparken, sadece ilk filmi izleyenler “Yeterince aksiyon olmazsa sıkılabiliriz” diyor. Bence Dune, sadece aksiyondan ibaret olmayan, politik ve felsefi öğeleri de barındıran bir yapım. Ama ikinci film gerçekten beklentileri karşılayacak mı, işte orası merak konusu. Sen ne dersin, Dune 2 bilim kurgu standartlarını ileri taşır mı, yoksa ilk filmin gölgesinde mi kalır?