Selam! Son günlerde Five Nights at Freddy's filmi korku sevenlerin ve oyunu daha önce oynamış olanların epey dikkatini çekti. Orijinal oyunun kapalı mekân gerilimini sinemada nasıl yansıttılar diye merak ediyordum. “https://fearfest.net/fnaf-kameraarkasi” adlı bir videoda kamera arkası görüntüleri paylaşıyorlar; animatroniklerin gerçekte nasıl tasarlandığını görünce biraz ürperdim açıkçası.
Arkadaşlarımın bir kısmı “Oyunun gerilimi filmin içine tam olarak yansımamış” derken, diğerleri de “Bu kadar oyun uyarlaması arasında en iyilerden biri olmuş” diye savunuyor. Bence hikâye, oyunu bilenler için güzel bir nostalji sağlarken, yeni izleyicilere de farklı bir korku deneyimi sunuyor. Yine de filmin temposu herkesin beklentisini tam karşılamayabilir.
Ben özellikle, çocukluğumuzun peluş ayılarına bile artık şüpheyle bakmamıza neden olacak bu fikri çok ilginç buluyorum. Animatroniklerle dolu bir pizzacının gece yarısı hâli ne kadar korkunç olabilir ki diyordum, ama filmin fragmanları bile tedirgin edici. Sizce sinema dünyasında bir oyunun böylesine başarılı uyarlanması kolay mı, yoksa sadece meraklısına hitap eden geçici bir yükseliş mi?