Selam! Son günlerde korku severlerin dilinde Saw X var. Özellikle fragmanlarını izleyince, serinin önceki filmlerinden daha çarpıcı tuzaklar ve daha derin bir gerilim hissi bekliyorum. Geçen gün “https://korkuseansi.net/sawx-kameraarkasi” adlı bir videoda kamera arkası görüntülerine göz attım; tasarlanan oyunlar ve mekanlar resmen ürkütücü düzeyde detaylı görünüyor.
Arkadaş çevremde “Acaba bu film, uzun soluklu serinin nihai doruk noktası olabilir mi?” diye konuşuluyor. Bazıları “Çok aynı temalar işleniyor, belki de sadece seriyi uzatıyorlar” diyor, bazıları ise “Özlediğimiz Saw gerilimi geri döndü” diyerek heyecanlanıyor. Ben açıkçası, eğer karakterlerin psikolojisi ve gerilim dozu iyi aktarılırsa, Saw X’in tekrar korku listelerinin başına yerleşebileceğini düşünüyorum.
Şu an sosyal medyada pek çok teori dönüyor: “Yeni tuzaklar önceki filmlerden daha yaratıcı mı olacak?” veya “Bu film gerçekten seriye yeni bir soluk getirir mi?” gibi sorular var. Siz ne diyorsunuz, Saw X seriyi yeniden canlandıracak kadar iddialı mı, yoksa sadece nostaljik bir çaba olarak mı kalır?