Selam! Son zamanlarda House of the Dragon’un ikinci sezonuyla ilgili haberler iyice artmaya başladı ve Game of Thrones evrenini sevenler yine bir heyecanın içine girmiş durumda. Geçen gün "https://westerosgundemi.net/hotd-sezon2-oninceleme" diye bir video izledim; çekimlerin büyük kısmının tamamlandığı, hatta daha bol ejderhalı sahnelerin yer alacağı söyleniyor. İlk sezonda karakterlerin güç savaşları ve entrikaları beni ekrana kilitlemişti; bu sefer iyice alevleneceğini düşünüyorum.
Arkadaş çevremde de sık sık “Bu dizi asıl Game of Thrones’u unutturabilir mi, yoksa hep gölgesinde mi kalır?” diye tartışıyoruz. Kimileri “Ejderhalar ve Targaryen hanesi her zaman daha havalı!” diyor, kimileri de “Westeros’un ruhu orijinal dizide daha iyiydi” diye yakınıyor. Bence, eğer ikinci sezonda senaryo iyice derinleşir ve karakterleri daha fazla çatışmaya sokarlarsa, bu dizi yepyeni bir efsane bile olabilir.
Tabii beklentiler büyük olunca küçük hatalar bile gözümüze batıyor. Siz ne diyorsunuz, ikinci sezon Game of Thrones hayranlarını tamamen kazanacak kadar iddialı mı, yoksa sadece ejderha sahnelerinin cazibesiyle mi ilerleyecek?