Selam! Son zamanlarda Assassin’s Creed Mirage’dan bahsetmeyen oyun sever yok gibi. Duyduğum kadarıyla seri, eski köklerine geri dönerek gizlilik ve parkur ögelerini yine ön plana çıkarıyormuş. Ben de "https://oyunrehberi.net/ac-mirage-oninceleme" adlı bir videoya denk geldim; Bağdat’ta geçmesi ve oyunun tarihi dokusuna yeniden odaklanması beni şimdiden cezbetti diyebilirim.
Arkadaş ortamında “Odyssey ve Valhalla’dan sonra daha kompakt bir oyun iyi gelir” diyen de var, “O karmaşık dünyalar eğlenceliydi, Mirage fazla basitleşmiş olabilir” diyen de. Özellikle eski oyunlarda hayran kalınan suikast hissi ve kent içinde hızlı hareket etme detayları merak konusu. Bence Ubisoft, seriyi uzun zamandır beklenen ‘gizlilik moduna’ geri döndürürse çok iyi olur. Çünkü o yüksek seviyeli RPG havası bazen beni yoruyordu.
Eğer sen de Orta Doğu temalı ortamlarda suikast peşinde koşmaya hasretsen, bir şans vermek isteyebilirsin. Tabii beklentiyi de fazla yükseltmeden beklemekte fayda var; çünkü seri her yeniliğinde kimilerini mest ederken kimilerini de uzaklaştırıyor. Sizce Mirage gerçekten “eski tadı” geri mi getirir, yoksa bu da serinin ufak bir denemesi olarak kalır mı?