Selam! Son günlerde Apple TV+’ta gösterime gireceği duyurulan “Monarch: Legacy of Monsters” için beklentiler yükseliyor. Bu dizi, King Kong ve Godzilla gibi devasa yaratıkların yer aldığı MonsterVerse’ün genişlemesini anlatacak gibi duruyor. “https://kaijunews.net/monarch-oninceleme” adlı bir videoya denk geldim; kamera arkası görüntülerden, olası senaryo ipuçlarına kadar birçok ilginç detay var. İzledikçe “Acaba bu evrende daha ne kadar devasa sürprizlerle karşılaşacağız?” diye merak etmeye başladım.
Arkadaş ortamımda herkes “Bu dizi, kaiju türüne yeni bir soluk getirir mi?” diye tartışıyor. Bazıları, dev yaratıkların sadece aksiyon unsuru olmaktan çıkıp daha derin bir hikâye içinde sunulmasını bekliyor. Diğerleri ise “Aman canım, birkaç dev sahne izler, keyfimize bakarız” havasında. Bence MonsterVerse’ün film tarafı bayağı ilgi çekmişti, şimdi bir dizi formatında daha detaylı ve uzun soluklu bir hikâye mümkün olabilir.
Sen ne dersin, Monarch: Legacy of Monsters gerçekten King Kong ve Godzilla hayranlarını tatmin edecek kadar sağlam bir yapım sunar mı, yoksa dev yaratık sahneleri dışında çok fazla bir şey beklememek mi lazım? Ben şimdiden gözümü fragmanlara diktim bile!