Merhabalar! 2025 sınav yılına hazırlık süreci hızla ilerlerken, TYT, AYT ve YDT’de karşılaştığımız soru tipleri daha da çeşitleniyor gibi geliyor bana. Ben de son dönemlerde incelediğim kaynaklar ve kendi deneyimlerim doğrultusunda, özellikle zaman yönetimi ve odaklanma konusunda nasıl pratik yapılabileceğine dair birkaç ipucu paylaşmak istedim.
Örneğin TYT’deki paragraf sorularına yaklaşırsanız, önce soruyu okuyup hangi bilgiye odaklanmanız gerektiğini tespit etmek, gereksiz detaylarda boğulmanızı önlüyor. Matematik sorularında ise “Bir cismin kütlesi m, ivmesi a ise net kuvvet nedir?” gibi temel örnekler üzerinden F = m × a formülünü iyice pekiştirmek, daha zor sorulara geçince hızlı yanıt vermenizi sağlıyor. AYT’de fizik veya kimya konularına derinlemesine hâkim olmak bazen kafa karıştırıcı olabiliyor; ancak grafik yorumlama veya tablo inceleme çalışmalarına ağırlık vererek mantığı kavramak mümkün. YDT’de de kelime bilgisi ve okuma-anlama egzersizlerini asla ihmal etmemek lazım.
Ben, https://sinavkocu.org/2025-hazirlik sitesindeki ücretsiz videoları takip ederek hangi konuya ne kadar ağırlık vermem gerektiğini daha iyi anladım. Özellikle hızlı soru çözme yöntemleri ve pratik test taktikleri üzerinde durmaları hoşuma gitti. Sizin de bu süreçte kendi öğrenme stilinize uygun kaynaklar bulmanızı öneririm. Düzenli tekrar, küçük aralarla çalışma ve yaptığınız hatalardan notlar çıkarma yöntemi benim en büyük kurtarıcım oluyor. Umarım işinize yarar, bol şans!