Merhaba millet, ben Furkan! Okulumuzda ufak çaplı bir kısa film yarışması düzenleneceğini duydum. Senaryo yazımı, oyunculuk ve kamera çekimlerini bir araya getirerek kendi mini filmimizi oluşturabileceğizmiş. Şu videoda (https://shortfilmshots.org/contest-teaser) nasıl kısıtlı sürede yaratıcı fikirler geliştirildiğini gösteriyorlar, izleyince bayağı heveslendim doğrusu.
Başta 'Profesyonel ekipmanımız yok ki' diye düşünebilirsiniz, ama telefon veya basit bir kamera bile iş görebiliyormuş. Asıl önemli kısım, hikâyeyi iyi kurgulayıp arkadaşlarla uyumlu çalışmak. Belki okulun koridorlarında mini senaryo çekmek, belki de bahçede farklı açılar yakalamak mümkün. Ayrıca film kurgusu ve ses efektleri konusunda hiçbir fikriniz yoksa da endişelenmeyin; birçok ücretsiz yazılım ve kısa eğitim videoları mevcut.
Bence hem yaratıcı düşünmeyi hem de takım çalışmasını geliştiren harika bir fırsat olacak. Kendi kısa filminizi üretip, arkadaşlarınıza veya jüriye sunmak çok keyifli gözüküyor. Katılmak isteyen varsa kolları sıvasın, belki birlikte bir şaheser çıkarırız!