Merhaba arkadaşlar, ben Gamze! Son dönemlerde internette 'Retro Board Game' etkinliklerinin yeniden popüler olduğunu fark ettiniz mi? Eski tarz Monopoly, Scrabble ya da daha az bilinen strateji oyunlarıyla dolu buluşmalar yapılıyor. Şu videoda (https://boardfundays.net/retroboard-intro) insanların kafe veya okul kantininde toplanıp saatlerce zar atıp taş dizdiğini göreceksiniz. Gerçekten tam bir sosyal ortam!
Bence bu tür etkinlikler hem kafa dağıtmak hem de arkadaşlarla sohbeti koyulaştırmak için şahane bir fırsat. Bilgisayar başında online oyun oynamak yerine masanın etrafına toplanıp 'Kime saldıracağım, nereden hamle yapacağım?' derken ortamda heyecan dorukta oluyor. Ayrıca bu eski oyunların kuralları bazen günümüz dijital oyunlarından daha zorlu bile olabiliyor, ama o zorluk işin zevkini katlıyor.
Birçok etkinlikte kostüm giyenler, turnuvalar düzenleyenler bile var. Böylece klasik bir kutu oyununu küçük bir festivale dönüştürüyorlar. Eğer siz de dijitalden biraz uzaklaşıp daha geleneksel bir eğlence arıyorsanız, retro board game buluşmalarını mutlaka denemelisiniz. Belki kim bilir, okulda da böyle bir mini turnuva yaparız. Kim strateji ustası çıkacak merak ediyorum doğrusu!