Selam millet, ben Nur! Okulumuzda “Cosplay Kulübü” kurulacağı haberini duydunuz mu? Cosplay, bildiğiniz gibi sevdiğiniz karakterlerin kostümlerini giyip onların dünyasına adım atmak demek. Üstelik bu sadece anime veya çizgi romanlarla sınırlı değil; filmler, oyunlar ve hatta kitap karakterleri de var. Şu videoda (https://cosplayerhub.net/cosplay-intro) insanların nasıl kostüm hazırladığına ve mini performanslar sergilediğine dair güzel bir derleme izleyebilirsiniz.
Aslında biraz dikiş, biraz tasarım ve biraz da makyaj becerisi gerektiren bir uğraş ama kulüpte birlikte çalışınca herkesin farklı yeteneği ortaya çıkıyor. Kimi kalıp çiziminde iyi, kimi boyama işinde, kimi de aksesuar yapımında. Ben başta “Acaba çok mu uğraştırır?” diye düşünmüştüm ama sonrasında farklı kostümleri inceledikçe iyice heveslendim. Ayrıca sosyal medyada da paylaşıp yeni arkadaşlar edinmek mümkün.
Cosplay, aynı zamanda kendini ifade etmenin eğlenceli bir yolu. Sevdiğiniz karakterin kostümünü tasarlarken hikâyesini daha iyi anlıyor, role girince de bambaşka dünyalara yolculuk ediyorsunuz. Okulda küçük bir defile ya da buluşma organize etsek nasıl olurdu? Bence tam da sınav stresinden uzaklaşmak için güzel bir etkinlik! Kostümlü fotoğraf ve video çekmek de cabası. Hadi, kim hangi karakteri deneyecek?