Herkese merhaba, ben Deniz! Bir süredir çizgi roman ve anime dünyasına merak saldım ve “Manga Çizim Atölyesi” diye bir etkinlik olduğunu duydum. Şu videoda (https://mangasketchlab.net/anime-intro) temel yüz ifadelerinden vücut oranlarına kadar manga stilinin ipuçları anlatılıyor. Farklı kalem teknikleriyle karakterinizi bambaşka bir şekilde ifade edebiliyormuşsunuz.
Atölyede sadece çizgiler değil, hikâye akışı ve karakter tasarımı gibi konuları da ele alıyorlarmış. Belki okulda küçük bir manga fanzin bile çıkartabiliriz, her bölümde farklı bir hikâye ya da karakter tanıtımı ekleyerek. Bence hem çizim yeteneğinizi geliştirip hem de yaratıcılığınızı konuşturmak için mükemmel bir fırsat.
Kendinizi “Ya ben çöp adamdan öte gidemiyorum” diye düşünüyorsanız korkmayın, temel tekniklerle işe başlarsınız ve zamanla elinizin alıştığını görürsünüz. Renkler, gölgeler, perspektif derken hayal gücünüz de zenginleşir. Anime ve manga kültürünü seviyorsanız bu atölye tam size göre, gelin birlikte kendi evrenimizi çizelim!