Merhaba arkadaşlar, ben Berke! Son dönemde “Yazılı Oyun Senaryosu” konseptini fark ettim. Şu videoda (https://gameplotlab.net/script-intro) insanlara birkaç cümlelik bir fikir veriyorlar, sonra o fikir üzerinden oyun dünyası ve hikâye akışı oluşturuyorlar. Bence okulda da böyle bir kulüp olsa süper olur: Kendi oyun senaryolarımızı yazabilir, karakterleri ve dünyayı adım adım tasarlayabiliriz.
Kulüpte yalnızca hikâye yazmıyoruz; oyun mekaniği, bölüm tasarımı ve hatta görsel konsept notları da işin içine girebilir. Kimimiz aksiyon sever, kimimiz strateji—herkesin fikri ayrı bir seviye katıyor. Belki ufak bir metin tabanlı prototip bile yaparız. Ya da en azından taslağı hazırlayıp gelecekte bir oyun yapım ekibiyle çalışabiliriz.
“Ben oyun yapamam ki” demeyin, burada mesele büyük bir proje çıkarmak değil, senaryo ve dünya kurgusunu eğlenceli şekilde oluşturmak. Sonra bu fikirleri sosyal medyada paylaşıp belki başka geliştiricilerin dikkatini bile çekebiliriz. Yazarken de ister fantastik ister bilim kurgu—tamamen sizin hayal gücünüz! Haydi, ilk maceramızı hangi dünyada başlatalım?