Merhaba arkadaşlar, ben Tunç! Son günlerde mobil ve masaüstü bulmacalara takıldığımı fark ettim ve “Neden kendimiz de bir bulmaca tasarlamıyoruz?” diye düşündüm. Şu videoda (https://puzzlecreatelab.net/demo-intro) nasıl basit bir konseptten yola çıkıp karmaşık zeka oyunlarına kadar giden süreç anlatılıyor. Düşünsenize, kendi kurguladığınız bir labirent ya da hikâye tabanlı bir bulmacayı arkadaşlarınız çözerken ne kadar eğleneceğinizi!
Bu kulüpte yalnızca basit kağıt kalem bulmacaları değil, isterseniz dijital ortamda da tasarımlar yapabilirsiniz. Bazı arkadaşlar karakterlerin içinde dolaştığı bir zindan hayal eder, bazıları da şifreli bir hikâye oluşturur. İşin güzel yanı, mantık yürütme, ipuçları yaratma ve görsel tasarımla uğraşmak hem eğlenceli hem de hayal gücünü harekete geçiriyor.
Belki ufak bir bulmaca serisi tasarlayıp sosyal medyada paylaşır, hatta okulda mini bir “Bulmaca Yolu” etkinliği düzenleriz. “Benim aklıma fikir gelmez” demeyin; hep beraber fikir üretince ortalık bulmacadan geçilmez hale geliyor. Eğer siz de farklı türden zeka oyunlarına meraklıysanız ve kendi puzzle’ınızı ortaya koymak istiyorsanız, bu kulüp tam aradığınız yer!