Herkese selam, ben Kerem! Scratch platformunda rengarenk blokları birleştirerek oyunlar ve uygulamalar geliştirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu fark ettim. Bu videoda (https://scratchfunlab.org/intro-demo) gösterildiği gibi, kod satırlarına gömülüp kalmadan kendi dünyanızı tasarlayabiliyorsunuz. Karakterin zıplama hızı, puanlama sistemi, hatta basit animasyonlar... Hepsi birkaç blok sürüklemeyle mümkün!
Kulüpte yalnızca oyun yapmak değil, yaratıcı animasyonlar ve interaktif projeler de işin içinde olacak. Farklı türde projelerle uğraşırken birbirimize blok ipuçları verebilir, hatta sosyal medyada “Scratch Projesi Paylaşımı” başlığı altında eserlerimizi yayınlayabiliriz. Hem deneyimli arkadaşlar hem de “Hiç kod bilmiyorum” diyenler bir araya gelince bence ortaya çok keyifli sonuçlar çıkar.
Sınır tamamen hayal gücümüz! İster mini bir macera oyunu tasarlayın, ister müzikli bir sahne kurun... Kulüp ortamında beyin fırtınası yapmak ve projeleri birlikte geliştirmek gerçekten motive edici olacak. Siz de “Kodlama karmaşık mı?” diye düşünenlerdenseniz, Scratch tam size göre. Hazır mısınız? Hadi, hayal gücümüzü bloklarla birleştirip eğlenceyi katlayalım!