Hey ekip! Ben Mira. Son haftalarda TikTok’ta #RobloxUGC etiketiyle dolanan o çılgın videoları gördünüz mü? İnsanlar dakikalar içinde kendi şapkalarını, kanatlarını ya da neon kulaklıklarını modelleyip satışa koyuyor ve Robux kazanıyor.
Şu videoya mutlaka bakın (https://www.youtube.com/watch?v=cNw2rQz5E8A) – bir tasarımcının Blender’da basit bir kedi kulağını nasıl hazırlayıp UGC mağazasına yüklediğini adım adım gösteriyor.
Kulüp fikri
- Modelleme 101: Bedava yazılımla (Blender/Fusion 360) düşük poligon aksesuar nasıl çıkarılır, UV kaplama nasıl yapılır?
- Roblox Studio’ta İçe Aktarma: Objeyi platforma atıp ‘try‑on’ testleriyle klip hazırlamak.
- Mağaza Stratejisi: Thumbnail, anahtar kelime ve fiyat seçimiyle öne çıkma tüyoları. Satıştan gelen Robux’u DevEx’le reel paraya çevirenlere dair ipuçları da cabası!
Neden katılmalısın?
- 3D modellemeyi eğlenceli bir oyun ekonomisi içinde öğreniyorsun.
- Tasarladığın parçayı anında avatarında görüp özgüven patlaması yaşıyorsun.
- Portfolyona “Dijital ürün geliştirip sattım” cümlesi ekleniyor—CV’de ışıldar. ✨
"Ben hiç modelleme yapmadım" diye korkma; ilk haftalarda birlikte basic geometrilerle başlıyoruz. Hem isteyen yalnızca konsept çizebilir, metin yazar ya da mağaza açıklamalarını optimize eder—yani takımda herkese rol var.
Peki ilk drop’ta hangi temaya oynayalım? Cyber‑punk gözlük mü yoksa nostaljik 8‑bit sırt çantası mı? Fikirlerinizi yazın, blokları (ve Robux’u) birlikte çoğaltalım!