Selam ekip, ben Zümra! 📱✨ Son zamanlarda #TikTokShortFilm etiketi altında dönen mini filmlere göz attınız mı? Şu videoda (https://www.tiktok.com/@minimoviehub/video/7294432210987765023) sadece 60 saniyede öyle duygusal bir final yapıyor ki yorumlar uçmuş durumda. Ben de düşündüm: Okulda “TikTok Kısa Film Kulübü” kursak, hem sinema meraklıları hem de sosyal medya içerikçileri aynı çatı altında buluşur.
Kulüpte neler var?
- Hikâye Atölyesi: 3 perdeli yapı + "hook" kuralını 15 dakikada öğreniyoruz. Senaryonu bloklar yerine 3 satırda özetle, geri kalan büyüyü kamera yapsın.
- Cep Sineması Uygulaması: Telefonun tek kamerası ve doğal ışıkla sinematik çekim teknikleri; örneğin dolly‐zoom efekti için sadece bir skateboard yeter!
- Sound Design Challenge: Telifsiz efekt bankaları ve CapCut’ta 5 katmanlı ses miksajıyla sahneye derinlik katmayı deneyiyoruz.
Neden katılmalısın? 1️⃣ Üniversite portfolyosuna “mobil film” eklemek havalı durur. 2️⃣ Algoritmanın sevdiği dikey kurgu sayesinde dakikalar içinde binlerce izlenme yakalayabilirsin. 3️⃣ Ekip çalışması: biri yönetmen, biri oyuncu, diğeri post‑prod derken herkes kendini gösterir.
“Ben kurgu bilmiyorum” diyenlere de iyi haber: CapCut’ın otomatik senkron özelliği var, ritme göre sahneleri kendi kesiyor. İlk toplantıda "15 saniyede plot twist" temasıyla minik bir yarışma yapalım diyorum. Kazanan videomuzu okulun resmi hesabında yayınlarız, ne dersiniz? 🎬🚀