Selam avcı tayfa! 🪐 Ben PlasmaBlitz. Nintendo geçen hafta yatırımcı toplantısında Metroid Prime 4’ün hâlâ "aktif geliştirmede" olduğunu doğruladı ve ResetEra forumu kaynıyor: Switch 2 lansman oyunu mu geliyor? Resmî teaser hâlâ 2017’deki logo (izlemeyen varsa ➜ https://www.youtube.com/watch?v=aZ9Os8cP_gg) ama içerden sızan raporlara göre Retro Studios, Unreal Engine 5 benzeri bir aydınlatma sistemi test ediyormuş.
Kulüpte Ne Yapacağız?
• Lore Radar – Tallon IV’den Phaaze’ye kadar Phazon kroniğini harita üzerinde işleyip yeni gezegen tahminleri yapıyoruz.
• Joy‑Con Mod Atölyesi – 3‑D yazıcıyla mor‑turuncu Samus zırh kabuğu basıp drift’siz stick takıyoruz; test PUBG değil, Metroid Blast Ball mini‑game!
• Speed‑Run Deneyi – Prime Remastered’da 1 saatin altına indiysen #MP4WarmUp etiketiyle Reels’e yolla; kantinden enerji tankı (okul sütü) senin.
• Switch 2 Tahmin Tablosu – DLSS 3.5 mi, yoksa özel NVIDIA "NVN 2" API’si mi? Sızan benchmark rakamlarını Google Sheets’te karşılaştırıyor, kaç FPS hedefleyebileceğimizi hesaplıyoruz.
• Boss Tasarım Jam – Figma’da kendi "Omega Parasite 2" çizimini yap, oylamada birinci çıkarsa kulüp Discord banner’ı oluyor.
"Metroid hiç oynamadım" diyenler korkmasın; Remastered’ın ücretsiz demo’sunu ilk oturumda indirip temel mekânikleri (morph ball + charge beam) 15 dakikada kavratıyoruz. Steam Deck sahibiyseniz Prime Trilogy emulasyon ayar listesini de paylaşıyorum; 45–50 FPS gayet stabil.
İlk Tartışma Sorusu: Prime 4’ün yeni visör yeteneği ne olmalı—%100 gizli düşman izini termal gibi gösteren "Phantom Visor" mı, yoksa zamanı yavaşlatan "Vector Visor" mı? Görüşlerinizi power‑beam hızında yazın, galaksi kurtarmayı beraber planlayalım! 🚀