Selam yazılım delisi tayfa! 🍏 Ben Bora. WWDC’de sahneye konan Apple Intelligence demosunu izleyip (kaçıranlar için 👉 https://www.youtube.com/watch?v=ftzzF5yJO8I) Siri’nin ChatGPT‑vari prompt’larla nasıl evrim geçirdiğine hâlâ inanamıyorum. iOS 18 Beta yayınlanır yayınlanmaz okulda mini bir yapay zekâ laboratuvarı kuruyoruz.
🔧 Kulüp Akışı
• Prompt 101 – Yeni Genmoji ve Smart Reply özelliklerini Xcode 15 simülatörde test ediyoruz; 140 karakterlik sınav özeti hazırlayabilen ilk kişi kantinden bedava waffle kapar.
• Özel Kısayol Fabrikası – Shortcuts uygulamasında “Sabah Ders Programı” otomasyonu yazıp Vision Pro’ya AirDrop’la yansıtıyoruz; tetikleyici olarak kahve makinesi sensörünü kullanmak efsane fikir mi, çılgınlık mı?
• Gizlilik Kalkanı – On‑device model ile Private Cloud’daki farkı tabloya döküp hangi verinin nerede şifreli kaldığını tartışıyoruz. App Privacy Report’u sıfır kırmızı bayrakla bitirene +10 prestij.
• App Store Remix Jam – SwiftUI + LLM API’siyle 2 saatlik hackathon: ders notlarını sesli komutla quiz’e çeviren mikro uygulama. #AiSwiftRush etiketiyle Reels’e at, en çok beğeni alan projeyi TestFlight’ta paylaşıyoruz.
• Donanım Dopingi – iPhone 15 Pro’da Neural Engine FPS grafiği, M1 iPad’de RAM kullanımı, eski cihazlar için Apple Intelligence kırpılma listesi… hepsi ortak Google Sheets’te.
"Ben Xcode’u açmadım ki" diyenler de gelsin; ilk oturumda betayı yükleme, Geliştirici Profilini kurma ve temel prompt şablonlarını sıfırdan gösteriyorum. Üstelik okul Wi‑Fi’sinde Vision Pro simulator 40 FPS’te yağ gibi çalışıyor.
Başlangıç Anketi 🗳️
Beta düşer düşmez önce hangi özelliği kurcalayalım — Meta‑düzey ödev özeti çıkaran Writing Tools mu, yoksa ‘hadi beni kahkaha attır’ diyen Image Playground mu? Yorumlara bir 🍏 bırakın, otomasyonu birlikte ateşleyelim!