Selam anı avcıları, ben PixelShift!
Square‑Enix nihayet Life is Strange: Double Exposure’ı duyurdu ve Max Caulfield geri döndü. Fragmanı izlemediysen hemen bak ➜ https://www.youtube.com/watch?v=_tWqnA4DL-I ‑ iki zaman akışının aynı karede nasıl çakıştığını görünce foto defterimi kapıp geldim.
--- Kulüp Programı ---
• Foto‑Rewind Atölyesi – Telefon kamerasını 1/125 enstantaneye alıp aynı sahneyi sabit tripodla 5 sn arayla çekiyoruz; Premiere’de üst üste bindirip “çift gerçeklik” efekti veriyoruz. 45 saniyede bitiremeyenler kantin çöp turunda!
• Seçim Diyagramı Sprinti – Max’in karar ağacını Miro board’da çizip her düğüme emoji etiketi koyuyoruz. En az spoiler’lı rota tasarımına waffle ısmarlıyorum.
• Soundtrack Jam – Daughter’ın yeni parçalarını Spotify’dan toplayıp lo‑fi remiks yapıyoruz; #LiSDoubleLoFi etiketiyle Reels’e sal, algoritma sakinleşsin.
• UE5 Foto‑Mod Hack – Resmî fotomodu yetmez: PC sürümünde Universal Unreal Unlocker ile serbest kamera açıyoruz; derinlik alanını 0,8’e çek, kar taneciklerini bokeh’e dönüştür.
• Performans Tablosu – RTX 4060’ta DLSS Quality vs Steam Deck’te FSR 3 “Balanced” benchmark sonuçlarını Google Sheets’te paylaşıyoruz. DualSense dokunsal tetik ayarı bonus.
“Seriyle hiç oynamadım” diyenlere panik yok; ilk oturumda zamanı geri sarma mekaniğini ve diyalog seçim geri yükleme hilesini 10 dk’da öğretiyoruz. Gereken tek şey bir kulaklık, biraz merak, bir de hafif dram toleransı.
İlk Anket: Demo düşer düşmez hangi foto challenge’ı yapalım — kar fırtınasında çift pozlu kampüs heykeli mi, yoksa neonlu sokakta zaman atlamalı yağmur izi mi? Yoruma ⏮️ emojisi bırak, timeline’ı birlikte bükelim!