Selam arkadaşlar! 🎥📝 Artık Google Meet’te canlı ders sırasında yapılan konuşmalar otomatik olarak yazıya dökülüyor. AI Transkript özelliği sayesinde kaçırdığınız detayları geri sarıp bulmak yerine, tek tıkla tam metne ulaşabiliyorsunuz. Özelliğin nasıl çalıştığını burada görebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=meetAITranscribe
🔎 Canlı Metin Takibi
Ders sırasında ekranın yanındaki çubukta altyazılar anında akıyor. Hiçbir not almak için kalem kâğıda odaklanmanıza gerek kalmıyor, önemli kısımları işaretleyip sonra dönüp okuyabiliyorsunuz.
⚡ Hızlı Arama ve Filtre
Transkriptte arama yaparak “son deneme sınavı” gibi anahtar kelimelerle dakikalar içinde ilgili bölüme atlayabilirsiniz. Böylece özet çıkarmak veya eksik kaldığınız konuyu tespit etmek çok daha pratik.
📂 Otomatik Kaydetme ve Paylaşım
Ders bitince transkript Google Drive’a kaydediliyor; hem bilgisayarda hem mobilde istediğiniz zaman açıp göz atabiliyorsunuz. Paylaşım linki de sınıf arkadaşlarına gönderilmek üzere hazır çıkıyor.
Ben biyoloji dersinde notlara takılı kalmadan dinlemeye odaklandım ve transkriptle eksiklerimi kapattım. Siz de kendinize bu özellik hangi derste daha çok fayda sağlar diye deneyecek misiniz?